Prevzem rabljenega kombija

Naš vozni park je sorazmerno star, najsodobnejše vozilo GVC 16/25 šteje že 13 let, preostala dva pa štejeta še mnogo več let. GVC 16/40 je letnik 1976, GV1 pa 1987. Za slednjega smo se nekaj mesecev nazaj odločili, da ga bomo poskusili zamenjati s sodobnejšim rabljenim gasilskim vozilom. Redno se je spremljalo oglase rabljenih vozil in pred 14 dnevi se je pojavila ponudba PGD Ježica. Prodajali so njihovo gasilsko vozilo za prevoz moštva (GVM-1). Po ogledu vozila smo se odločili, da omenjeno vozilo – Renault Trafic – kupimo.

Tako smo vozilo danes, v sredo, pripeljali v naš gasilski dom, kjer se je zbralo lepo število naših članov in članic. Gre za sodobno gasilsko vozilo za prevoz moštva, ki bo omogočalo varnejšo in udobnejšo vožnjo ter znižalo stroške vzdrževanja. Sedaj je pred nami še izdelava prikolice, saj je potrebno vso opremo prestaviti iz obstoječega v nov kombi oz. bolje rečeno v novo prikolico.

Prevzema so se udeležili tudi predsednik GZ Dolomiti Marjan Peklaj, poveljnik GZ Dolomiti Filip Božnar in župan občine Dobrova-Polhov Gradec Franci Setnikar.


Še nekaj tehničnih podatkov o novem vozilu:
znamka: Renault Trafic
gasilska oznaka: GVM-1
letnik: 2006
motor: 1999 ccm
moč motorja: 88 kW (120 KM)
število sedežev: 9

Comments are closed.