Obsežen požar stanovanjske hiše v Polhovem Gradcu

V torek, 7. novembra, je ob 14:15 zagorela drvarnica ob stanovanjski hiši v Polhovem Gradcu. Požar se je izredno hitro razširil tudi na bližnjo stanovanjsko hišo, zato je bilo dim videti zelo daleč. Na kraj intervencije smo naprej izvozili z GVC 16/25 in GVC 16/40 skupno z desetimi gasilci, nato pa smo proti Polhovem Gradcu odšli še z našim novim kombi GVM-1. Kasneje so se pridružili tudi še preostali člani, ki so prihajali iz služb, tako da je iz društva sodelovalo skupno 26 gasilcev. Poleg nas pa so bili prisotni še gasilci PGD Polhov Gradec, PGD Zalog, PGD Črni vrh, PGD Hruševo, PGD Dobrova in član GD Ljubljana mesto, ki je bil v bližini in je nesebično priskočil na pomoč.

Ob prihodu na kraj požara se je izvedlo več notranjih in zunanjih napadov, s čimer smo intenziteto požara počasi pričeli zmanjševati. Ko nam je situacija dopuščala, smo pričeli z odstranjevanjem ostankov strehe na hiši in drvarnici. Kasneje pa smo ves zgoreni material tudi pospravili in odpeljali s traktorji. Tekom intervencije je bilo nekaj težav z dobavo vode, predvsem zaradi neizpravnosti hidrantov – tudi tistih pri osnovni šoli!

V požaru je stanovanjska hiša pogorela do prve etaže, drvarnica v celoti, delno pa je pogorel tudi avto, tako je škoda zelo velika.

Comments are closed.