Na Hrastenicah vozilo v jarku

Letošnje leto je za nas žal nekaj posebnega. Poleg rekordnega števila intervencij, so se kar tri izmed njih zgodile na praznični dan. Zadnja se je pripetila, danes, v torek, 26. decembra, ko je ob 14:43 na cesti Ljubljana – Polhov Gradec v naselju Hrastenice na ovinku vozilo zapeljalo s ceste in pristalo v obcestnem jarku polnem vode.

Na kraj intervencije smo izvozili z GVC 16/25 in 7 gasilci, v gasilskem domu pa je v pripravljenosti ostalo še šest gasilcev. Voznik se pri nesreči ni poškodoval, je pa bil povsem moker. Prijazni domačini so mu ponudili suha oblačila, tako da se je lahko preoblekel. Ob našem prihodu smo na avtomobilu odklopili akumulator in prometno zavarovali kraj nesreče. Zaredi nepreglednosti smo pričeli z urejanjem enosmernega prometa. Največji zalogaj je predstavljal poteg vozila nazaj na vozišče, v ta namen smo z našim vitlom na gasilskem vozilu in vitlom na avtovleki s skupnimi močmi spravili vozilo iz jarka. Na koncu smo cesto še očistili in jo sprali.

Na kraj intervencije so prišli tudi poklicni gasilci iz Ljubljane, a njihovo posredovanje ni bilo potrebno, zato so se vrnili v enoto.

Comments are closed.