Mladinci na državno tekmovanje v GŠTD

V soboto, 30. septembra, smo se odpravili na regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah, ki je potekalo ob Zbiljskem jezeru v Zbiljah. Nastop sta si preko občinskega tekmovanja priborili dve ekipi mladincev, ki sta tokrat tekmovali v konkurenci 29 ekip. Pomerili so se v mokri vaji s hidrantom, razvrščanju in teoretične testu.

Najprej je nastopila prva ekipa, ki se je potrudila po najboljših močeh. Mokra vaja s hidrantom se jim je nekoliko ponesrečila, saj so v želji po čim hitrejši izvedbi storili preveč napak. Štoparice so se ustavile pri 52,0 s, skupno pa so prejeli 30 kazenskih točk. Za 10 kazenskih točk je bil odgovoren tudi mentor Klemen. V nadaljevanju so na teoretičnem testu nepravilno odgovorili na dve vprašanji, razvrščanje pa so opravili z odliko.

Takoj za prvo ekipo je nastopila druga. Slednja je mokro vajo s hidrantom med mladinci opravila z drugim najboljšim časom (38,70 s), a je prejela 10 kazenskih točk. Tudi te kazenske točke so bile posledica mentorja Klemena, saj je v pravilih spregledal eno podrobnost. Kot so mu dejali mladinci, je tokrat “zapustil pravila in naj se čimprej vrne k njimi”. Na teoretičnem testu so nepravilno odgovorili na kar štiri vprašanja, razvrščanje pa so opravili z odliko. Zaradi velikega števila prejetih kazenskih točk (22) so naše želje po uvrstitvi na državno tekmovanje skopnele. A so se hitro vrnile, saj smo ob pogledu na sprotne rezultate, ki so bili v živo predvajani na internetu, videli, da je naša ekipa prevzela vodstvo. Do konca tekmovanja so jih uspeli premagati le mladinci iz Dola pri Ljubljani. Tako smo se z drugim mestom uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo prihodnje leto. Prva ekipa mladincev pa je zasedla 11. mesto.


Rezultati: Regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah – mladina


Comments are closed.